Rosmarinolja bäst i test

Rosmarinolja bäst i test – 3 bästa rosmarinoljorna!

Petra Ljunghov

Rosmarinolja kan användas till både kroppen och håret för mängder av positiva effekter utöver dess återfuktning. I den här artikeln upptäcker vi marknadens 3 bästa rosmarinoljor och jämför deras ingredienser, priser, recensioner och användningsområden. Vi visar dessutom vägen till vilken rosmarinolja som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Rosmarinolja bäst i test

Bäst i test: Healthwell ‘Pure’ rosmarinolja

Healthwell “Pure” rosmarinolja
Mångsidig
Billig
4.4/5 i snittbetyg
Ekologisk
Dålig förpackning

Last updated: 2024-04-23 05:32:48

Healthwell’s ekologiska variant är den vi utser till rosmarinolja bäst i test. Den har en klar och frisk karaktär som doftar otroligt gott. Förutom det är den billigare än genomsnittet och innehåller riktigt högkvalitativ olja från Europa.

Framställningsprocessen är med hjälp av ångdestillering. Detta är ett skonsamt och välkänt sätt att ta fram eteriska oljor på vilket behåller alla viktiga ämnen.

Vi på The Beauty Room tycker också om mångsidigheten. Man kan lätt blanda i några droppar i ansiktskrämen, eller ha den i håret. I båda fallen agerar den både återfuktande och lugnande mot huden.

Det är inte bara vi som älskar Healthwell’s rosmarinolja, på SvenskHälsokost.se har den samlat på sig ett genomsnittligt betyg på 4.4/5 baserat på 92 recensioner. Här är verkligen en majoritet nöjda med oljan och nämner att den fungerar bra både på kropp och i håret.

Bäst rosmarinolja för hårbotten: Maria Åkerberg ‘Scalp Treatment Rosemary’

Maria Åkerberg “Scalp Treatment Rosemary”
Mjukar upp
Bra för kliande eller irriterad hårbotten
Smidigt att applicera
Agerar lugnande
Pumpen tenderar att fastna efter ett tag

Maria Åkerbergs “Scalp Treatment Rosemary” räknas kanske egentligen in i scalp serum kategorin, men vi väljer att ha med den ändå eftersom den innehåller så pass höga halter rosmarinolja.

Den gör verkligen under för kliande och irriterad hårbotten! Det faktum att den dessutom kommer i sprayflaska gör den mycket smidig att applicera. Bara några få sprut och sedan är det väldigt lätt att sprida ut i hela håret.

Det enda vi egentligen ser som negativt med den är att sprayflaskan har en tendens att fastna… Man får vara beredd på att behöva hälla ut det sista i flaskan.

Bästa rosmarinolja för håret: Weleda ‘Revitalising Hair Tonic’

Weleda “Revitalising Hair Tonic”
Billig!
Härlig och naturlig doft
Inga kemiska tillsatser
Stimulerar och gynnar hårväxt
Finns knappt i fysiska butiker

Weleda är ett av våra favoritmärken när det kommer till skonsamma skönhetsprodukter, och även deras “Revitalising Hair Tonic” är en bra investering. Det är den bästa rosmarinoljan för håret i och med att den både stimulerar och gynnar hårväxten. Samtidigt hjälper den till att stärka hårstråna och lämnar inte den där fettiga känslan i håret.

Vi gillar också att den doftar så gott, trots att den är helt består av naturliga ingredienser. Det är nämligen inte mer än naturliga extrakt, alkohol, kaliumkarbonat, och oljor på ingredienslistan. Vi kan däremot inte hitta hur de framställer oljorna, så om det kan vi faktiskt inte kommentera.

Bästa rosmarinoljan

Hur väljer man den bästa rosmarinoljan?

Att välja den bästa rosmarinoljan är svårare än att bara välja den billigaste. Den rosmarinolja som passar en person bra är inte alltid det bästa alternativet för dig. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga att tänka på när man väljer rosmarinolja, den inkluderar naturlig doft, utan tillsatser, ekologisk och att den är kallpressad.

  • Naturlig doft: En neutral och natrulig doft i rosmarinoljan är det första man ska titta på. Det innebär nästan alltid att den inte innehåller tillsatser!
  • Utan tillsatser: Välj en rosmarinolja utan tillsatser, om det inte går, med så få som möjligt. Den ska åtminstone vara fri från kemiska tillsatser, konserveringsmedel och konstgjorda ingredienser. Detta betyder alltså att en rosmarinolja som inte består av 100% rosmarin fortfarande kan vara bra.
  • Ekologisk: se till att oljan innehar ett ekologiskt certifikat. Det innebär att den framställts utan pesticider och konstgödsel, vilket inte bara är bra för din egen hälsa, utan också miljön.
  • Kallpressad: En kallpressad rosmarinolja garanterar att alla oljans näringsämnen behålls. Under processen av kallpressning utsätts rosmarinen inte för höga temperaturer, vilket ibland kan försämra oljans effektivitet och kvalitet.

Vad är rosmarinolja?

Rosmarinolja är en essentiell olja utvunnen från rosmarinplantan. Den används oftast i håret för att främja hårväxt, minska håravfall, förbättra hårets tjocklek och stärka hårbotten.

Varför använder man rosmarinolja i håret?

Ja, det är bra att använda rosmarinolja i håret eftersom den enligt Healthline.com kan stimulera blodcirkulationen i hårbotten, och på så sätt främja hårväxt och bidra till mindre mjäll.

Är det bra att använda rosmarinolja i håret?

Ja, det är bra att använda rosmarinolja på kroppen eftersom den har flera hudvårdande egenskaper. Rosmarinolja kan till exempel förbättra blodcirkulationen, lindra muskelsmärta, och har antiseptiska samt anti-inflammatoriska egenskaper.

Rosmarinolja test

Så gjordes vårt rosmarinolja test

För att genomföra vårt rosmarinolja test började vi med att först och främst ta en titt på marknaden. Den är inte särskilt stor här i Sverige, så det finns faktiskt väldigt få produkter att välja mellan. Efter en stund hade vi dock letat fram en handfull oljor som fått höga betyg av sina kunder. Vi läste då deras beskrivningar och omdömen, för att sedan skriva våra egna recensioner utifrån det vi läst.

Källor