Skin tint bäst i test

Skin tint bäst i test – hitta bästa skin tint!

Susanne Blomsterqvist

Är du på jakt efter skin tint bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Här leder vi dig på vägen till den bästa skin tint. Dessutom har vi sammansatt lite tips för att hjälpa dig på vägen (i slutet av artikeln). Så vad väntar du på? Läs vår topplista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Skin tint bäst i test

1. Maybelline super stay skin tint

2. Idun moisturizing mineral skin tint

3. Rimmel london kind & free

Bäst i test

Bästa vårdande skin tint

Bästa miljövänliga

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Maybelline “Superstay” skin tint – bäst i test!

En genomskinlig liten flaska med skin tint foundation tillverkad av Maybelline som kallas "superstay 24h"
Håller upp till 24h
Billig
Vegansk

Den variant vi tycker förtjänar titeln som skin tint bäst i test är med hästlängder den här från Maybelline. Den ger en fantastiskt fin täckning som håller i upp till 24 timmar! Samtidigt innehåller den ingredienser för att vårda huden, och ger en skön känsla när den läggs på huden.

Superstay ger en lätt täckning vilket gör den perfekt för den naturliga sminkningen. Samtidigt lämnar den en riktigt fräsch lyster efter sig. Vad mer kan man önska sig egentligen? Ja, en vegansk ingredienslista kanske… det har den också!

Bästa vårdande skin tint: Idun “Moisturizing”

En beige tub med skin tint foundation tillverkad av Idun Minerals
SPF30
Går att användas på känslig hy
Vegansk

Den skin tint med bäst vårdande egenskaper är den här från Idun Minerals. Förutom att det känns tryggt att köpa från en Svensk tillverkare innehåller den också riktigt schysta ingredienser. Bland annat har den en solskyddsfaktor på SPF30, vilket gör den perfekt för sommarmånaderna!

Resultatet av den blir naturligt, och det ser nästan inte ut som att du sminkat dig! Den täcker nämligen endast lätt, men du får fortfarande ett slätt och vackert resultat.

Bästa miljövänliga: Rimmel “Kind & Free”

En blå tub med skin tint foundation tillverkad av Rimmel London som kallas för "Kind & Free"
Torkar in snabbt
Icke-komedogen, dermatalogiskt testad & passar känslig hy
Miljövänligt tänk i allt!

Vi har haft med denna modell i vårt test av tonade dagkrämer men tyckte den förtjänade en plats även på denna topplista. Detta främst på grund av deras otroliga miljötänk! Mottot Rimmel kör är att det både ska vara bra för användaren och för miljön. Därför har de valt att tillverka förpackningen på återvunnet material, och ta fram en formula med 77% naturliga ingredienser.

Förutom miljötänket ger den också ett fantastiskt fint resultat – en lätt utjämnande och lystergivande look! Samtidigt återfuktar den och håller huden fräsch. En produkt i toppklass!

Vanliga frågor

Vad är en skin tint?

En skin tint är en lättflytande kosmetisk produkt som används för att ge en jämn och naturlig hudton. Den ger mindre täckning än foundation och är perfekt för att det ska se ut som att man inte sminkat sig.

Är skin tint bättre än foundation?

Om man föredrar en mer naturlig och lättare täckning, kan skin tint vara ett bättre alternativ än foundation. Dock ger foundation mer täckning och kan vara bättre för tillfällen när man vill dölja fläckar eller ojämnheter mer effektivt.

Kan man använda skin tint varje dag?

Ja, skin tint kan användas varje dag. Många skin tints innehåller till och med återfuktande ingredienser och solskydd, vilket gör dem ypperliga för daglig användning.

Bästa skin tint

Bästa skin tint – så väljer du rätt

Täckningsgraden: Lätt, medel eller heltäckande?

Det första du behöver bestämma är vilken täckningsgrad du vill ha. Låt oss bryta ner de olika alternativen:

  • Lätt: Dessa produkter ger en mycket subtil korrigering av hudens nyans. De är idealiska om du vill ha en mer naturlig look, eller om du bara vill jämna ut din hudton utan att det ser ut som du har smink på dig. Lätta skin tints tenderar också att vara mer återfuktande och därför passa torr hy.
  • Medel: Om du vill dölja mer framträdande fläckar eller ojämnheter, kanske en skin tint med medel täckning är det du behöver. De ger fortfarande en relativt naturlig finish men med lite mer täckning.
  • Heltäckande: Om du har märkbara ojämnheter som du vill dölja, är en heltäckande skin tint ett bra val. Kom dock ihåg att dessa produkter kan bli tyngre på huden, så det är viktigt att hitta en produkt som känns bekväm för dig. Tänk också på att vissa heltäckande skin tints ger en kakig look när man bygger för många lager ovanpå.

Solskyddsfaktor!

En annan viktig faktor att tänka på när du väljer en skin tint är om den har en solskyddsfaktor (SPF). Skin tints används ofta på sommaren, så det kan vara fördelaktigt att välja en produkt med inbyggt solskydd. Även om SPF inte ersätter en riktig solkräm, kan det vara ett bra extra skydd, speciellt för dagar när du inte ska ligga och sola.

Utslätande effekt

Många väljer skin tints för dess utslätande effekt. Produkten ska jämna ut din hudton och dölja mindre ojämnheter, utan att göra hyn platt och livlös. Vissa skin tints kan också minimera hur mycket porerna syns. Ett bra sätt att bedöma en produkts utslätande effekt är att läsa recensioner och titta på före-och-efter bilder som andra kunder lagt upp.

Ingredienser

När du väljer en skin tint, glöm inte att titta på ingredienserna. Många skin tints innehåller ingredienser som återfuktar huden, vilket är särskilt användbart under de torra sommarmånaderna. Sök efter ingredienser som hyaluronsyra och glycerin, de är bra på att binda fukten inne i huden.

Skin tint bäst i test

  • Bästa skin tint: Maybelline “Superstay 24h” skin tint
  • Nr 2: Idun Minerals “Moisturizing mineral” skin tint
  • Nr 3: Rimmel London “Kind & Free”

Till topplistan!

Skin tint test

Skin tint test – så gjorde vi

Vi satte igång med vårt skin tint test genom att ta en titt på vad för produkter som fanns där ute. Idag finns det mängder av alternativ att välja mellan, framför allt nu när det är sommar. Vi valde i alla fall ut tre stycken med lite olika täckningsgrader, som fått bra recensioner av sina kunder.

Sedan satte vi oss ner och läste ungefär ett femtiotal kundrecensioner och beskrivningar från tillverkarna. Utifrån informationen vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla produkterna.

Källor