Varmvax bäst i test

Varmvax bäst i test – hitta bästa varmvaxet!

Mikaela Höstfors

Är du också ute och letar efter varmvax bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi har nämligen plockat ihop en lista över de bästa varmvaxen här nedan. Dessutom har vi satt ihop en köpguide för att underlätta ditt val lite extra som du hittar i slutet av artikeln. Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår annonspolicy!

Varmvax bäst i test

1. Veet essential oils varmvax

2. Veet pure sugaring varmvax

Bäst i test

Bästa naturliga

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Veet “essential oils” varmvax – bäst i test!

En rosa och brun förpackning varmvax tillverkad av Veet
Doftar gott
Innehåller essentiella oljor
Huden hålls hårfri i upp till 4 veckor

Det bästa varmvaxet enligt oss är det här tillverkat av Veet. Efter bara 45 sekunder i mikron är det klart att användas över hela kroppen!

Det som skiljer det från andra varmvax är att den även innehåller näringsgivande ingredienser. Bland annat har den essentiella oljor som gör att huden blir återfuktad efter användning. Dessutom är själva remsorna återanvändbara, vilket gör vaxet otroligt ekonomiskt!

Bästa naturliga: Veet “Pure sugaring”

En vit och rosa förpackning varmvax tillverkad av Veet
100% naturliga ingredienser
Upp till 4 veckor hårfritt
Dermatologiskt testad

Last updated: 2024-04-15 18:00:34

Ett annat varmvax som också passar för hela kroppen är detta som kallas “Pure sugaring”. Det som skiljer vaxet från dess konkurrenter är att det är gjort på 100% naturliga ingredienser! Förutom skapar det ett otroligt vackert och mjukt resultat som håller i upp till 28 dagar.

Vi ger Veet ett plus i kanten här eftersom de valt att använda arganolja; en naturlig olja som skapar otrolig återfuktning.

Dessutom går det riktigt lätt att tvätta bort vaxet med vanligt vatten. Vi kan inte göra annat än att rekommendera den varmt!

Vanliga frågor

Hur använder man varmvax?

Varmvax värms upp till en lämplig temperatur, vanligtvis runt 43-47°C. Med hjälp av en spatel appliceras vaxet sedan på huden i hårets växtriktning. När vaxet har svalnat och stelnat drar man bort det snabbt mot hårets växtriktning.

Är varmvax bättre än kallvax?

Varmvax kan vara mer effektivt på grövre hår och större områden eftersom det tränger in i porerna och omsluter håret när det kyls. Kallvax kan vara mer praktiskt och mindre kletigt, men ofta inte lika effektivt på tjockt hår.

Hur långt ska håret vara för att vaxa med varmvax?

För bästa resultat bör håret vara minst 5 millimeter långt innan vaxning. Detta gör att vaxet kan fästa ordentligt och effektivt ta bort håret från roten.

Gör det ont att vaxa med varmvax?

Smärtan varierar från person till person och beror på flera faktorer, som hårtjocklek och smärttröskel. Vaxning kan orsaka tillfällig smärta, men många anser att de långvariga resultaten gör det värt det.

Bästa varmvaxet

Bästa varmvaxet – så hittar du det

Effektivitet i hårborttagning

Det första och främsta kriteriet du bör överväga är hur effektivt vaxet tar bort hår. Ett bra varmvax ska ta bort håret ända ner från roten, vilket ger en len och hårfri yta efteråt. Leta därför efter produkter som nämner djup hårborttagning eller långvariga resultat i sin beskrivning.

Smärta vid användning

Ingen älskar smärtan som kommer med vaxandet. Dock är en del vaxer numera designade för att minimera smärtan. Produkter som innehåller mjukgörande ingredienser kan hjälpa till att lindra smärta och irritation under och efter användning. Det är också en bra idé att leta efter recensioner där användare har delat sin upplevelse angående smärtan.

Klarar du inte av smärtan? Kolla in vår bikinitrimmer bäst i test lista istället, det kommer nog passa dig bättre.

Hudvårdsegenskaper

Vaxning kan ibland orsaka torrhet och irritation på huden. Det är därför bra att leta efter varmvax som innehåller återfuktande och närande ingredienser. Ingredienser som aloe vera, sheasmör och E-vitamin kan hjälpa till att återfukta huden och lämnar den dessutom mjuk efter vaxningen.

Övriga faktorer

Förutom ovanstående punkter kan du även tänka på följande:

  • Enkelhet att använda: Ett bra varmvax ska vara enkelt att smälta och applicera. Det ska också vara lätt att ta bort efter vaxningen.
  • Pris: Priset kan variera mycket mellan olika varmvax. Försäkra dig om att du hittar en produkt som passar din budget utan att tumma på kvaliteten.
  • Ingredienser: Om du har känslig hud, bör du undvika vaxer med starka kemikalier. Naturliga ingredienser är att föredra.

Att välja det bästa varmvaxet behöver inte vara komplicerat. Ta en titt på vår topplista, eller ovanstående kriterier så ska du nog se att det går bra!

Varmvax bäst i test

  • Bästa varmvaxet: Veet “Essential oils” vanilla varmvax
  • Nr 2: Veet “Pure sugaring” varmvax

Till topplistan!

Varmvax test

Varmvax test – så gjorde vi det

Vårt varmvax test började helt enkelt med att försöka välja ut de bästa produkterna. Vi tittade först och främst på vilka som var mest populära, och läste sedan på mer om de. Med hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar skrev vi sedan våra egna texter om varmvaxen.

För att avsluta artikeln behövde vi sätta ihop varmvax bäst i test listan. Den skrevs efter gedigen jämförelse av de olika produkterna. Bland annat jämförde vi kriterier som smärta, effektivitet och återfuktning.

Källor