OBH Nordica plattång bäst i test

OBH Nordica plattång bäst i test – 3 med högst betyg!

Petra Ljunghov

OBH Nordica är en av Sveriges mest populära plattångs-tillverkare, och i den här artikeln går vi igenom de 3 med högst betyg. Det inkluderar en som är bäst i test, den bästa trådlösa varianten och en budgetmodell. Dessutom går vi igenom lite vad marknaden tycker om OBH Nordicas plattänger, och vad som urskiljer de från andra märken.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

OBH Nordica plattång bäst i test

Bäst i test: OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro 3099

OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro 3099
Högkvalitativa material
Stora värmeplattor
Justerbar temperatur (120-230°C)
Roterbar sladd
Svår att få tag på

OBH Nordica är ett av Sveriges mest välkända märken tack vare den suveräna prisvärdheten som de erbjuder. Deras plattänger är inga undantag. OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro har all funktionalitet som behövs för att vi nu ska utnämna den till den bästa plattången från OBH Nordica. Det inkluderar justerbar temperatur från 120 till 230 grader samt snabb uppvärmning och automatisk avstängning.

Utöver funktionerna har plattången en nano-keramisk beläggning med tourmaline. Tourmaline är en ädelsten som naturligt avger negativt laddade joner när den värms upp. Det innebär avjonisering för frissigt hår och en vacker naturlig glans.

Det vi särskilt uppskattar här är den keramiska beläggningen som säkerställer att fuktbalansen i håret inte förstörs. Det innebär mindre risk för värmeskador. Det som är unikt här är att plattången går att använda även på riktigt låga temperaturer.

Bästa sladdlösa OBH Nordica plattången: OBH Nordica Artist Straight & Go

OBH Nordica Artist Straight & Go Trådlös Plattång
Smidig genom håret
Resevänlig
Batterilampa för indikation
Kompakt
Kort batteritid (upp till 35 minuter)

Med denna smidiga plattång slipper man trassla med sladdar. Efter laddning via micro-USB går OBH Nordica Straight & Go att använda i upp till 35 minuter, vilket vi visserligen tycker är lite kort, men det funkar i alla fall.

Ännu mer praktisk blir den tack vare dess kompakta design, som gör den lätt att få plats med även i mindre väskor. OBH Nordica Straight & Go lämpar sig bra som extra plattång, men vi tycker inte det borde vara den dagliga användaren. Vi gillar dock att de valt att inkludera både laddkabel och en fiffig väska, det gör den otroligt prisvärd!

Vissa recensioner vi hittat nämner att batteriet tar lång tid att ladda upp och inte håller särskilt länge.

Bästa billiga: OBH Nordica 3058

OBH Nordica Björn Axén Mini
Billig
Liten och kompakt
200 grader celsius!
Passar kort hår
Kort sladd (1,8 m)

OBH Nordicas mini-modell (3058) har vunnit vårt mini plattång test, och rekommenderas för dig med tight budget. Trots den mindre storleken är den praktisk och når 200 grader celsius på bara 60 sekunder. OBH Nordica 3058 går att hitta för bara några hundralappar!

En nackdel som vi reagerar på är dock den kortare sladden på bara 1,8 meter, som gör det svårt att platta håret om den kopplas direkt i vägguttaget. Den mindre storleken på plattorna innebär dessutom att plattången lämpar sig bäst för kortare hår, något som flera användarrecensioner tar upp.

Bästa OBH Nordica plattången

Hur väljer man den bästa OBH Nordica plattången?

Titta på följande kriterier för att välja den bästa OBH Nordica plattången:

  • Prisvärdhet: Om budgeten är tight är prisvärdhet den viktigaste faktorn.
  • Temperatur: För känsligt hår rekommenderas plattänger som går att ställa in på lägre temperaturer. För tjockt hår behövs en hög max-temperatur (över 200 grader celsius).
  • Portabel: Det är praktiskt både för att stoppa den i badrumsskåpet och för att ta med sig i väskan. Se till att den går att vika ihop och smidigt kan bäras med.

Hur bra är plattänger från OBH Nordica?

Plattänger från OBH Nordica håller en hög standard i alla priskategorier. Plattängerna är särskilt populära i Norden, där de ofta rankar högt i experttester och får strålande recensioner.

Vad säger andra om OBH Nordicas plattänger?

Expertrecensioner nämner ofta att plattänger från OBH Nordica erbjuder professionella resultat till prisvärda summor. Enligt Bygghemmas test över plattänger ger Straight & Curl Nano Pro perfekta resultat varje gång tack vare bland annat en nano-keramisk beläggning.

Var finns OBH Nordica plattänger att köpa?

OBH Nordica plattänger går att köpa hos flera olika återförsäljare beroende på modellen ifråga. Det är inte bara modesidor som säljer plattänger, utan även exempelvis apotek har ofta OBH Nordica plattänger i lager. Exempel inkluderar:

  • Apotek Hjärtat
  • MEDS
  • OBH Nordica Sverige

Har OBH Nordica plattänger garantier?

Ja, man får garanti på köpet med OBH Nordica plattänger. Garantin gäller vanligtvis i två år för privat bruk, men endast ett år vid kommersiellt bruk, och täcker främst fabrikationsfel. Noterbart är att inköpsbevis är ett krav för att kunna nyttja garantin.

Hur skiljer sig OBH Nordica plattänger från andra?

Det som skiljer OBH Nordica plattänger från konkurrenternas utbud är just prisvärdheten. Precis som inom övriga kategorier av produkter från märket tillhör deras mest populära plattänger låg- eller mellanklassen när det gäller pris.

Hur urskiljer sig OBH Nordica plattänger i pris och värde?

Plattängerna kan skilja sig i pris från ett par hundralappar till över ett par tusen kronor. De dyrare modellerna erbjuder dock utökad funktionalitet och mer hållbar design. Risken blir då lägre att man behöver köpa en ny plattång inom ett par år.

Hur jämför sig OBH Nordica plattänger mot andra märken?

Plattängerna jämför sig bra mot andra märken i samma prisklass. Dyrare modeller från exempelvis Ghd erbjuder ofta en mer premium design, men i låg- och mellanklassen är OBH Nordica minst lika bra som konkurrenterna.

OBH Nordica plattång test

Hur gjorde vi vårt OBH Nordica plattång test?

För att göra vårt test av OBH Nordica plattänger började vi först och främst med att titta på vilka av deras modeller som gick under Björn Axén-sortimentet. De har nämligen många collaborations där de tillverkar plattänger tillsammans. Vi har redan recenserat många Björn Axén plattänger och tog därför med några av de även i detta test. Vi jämförde saker som värmeinställningar, storlek, prisklass och beläggning på plattorna för att avgöra vilken av de som var bäst.