Oparfymerat schampo bäst i test

Oparfymerat schampo bäst i test – hitta bästa oparfymerade schampot!

Petra Ljunghov

Är även du på jakt efter oparfymerat schampo bäst i test? Vilken tur att du hittat hit då! Nedan hittar du en topplista på de bästa oparfymerade schampoflaskorna på marknaden, i olika prisklasser. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Oparfymerat schampo bäst i test

Våra andra topplistor över schampo:

Bäst i test: BRUNS schampo Nº5

En mörkgrön flaska som innehåller 300 ml oparfymerat schampo tillverkad av märket "Bruns" som heter "No5"
Passar alla hårtyper
Lättar upp fet hårbotten
Veganskt
Hudsäkert
Lite dyrt

Vi på The Beauty Room utser nu Bruns Nº5 till titeln oparfymerat schampo bäst i test! Det är framtaget med tanke på alla hårtyper, oavsett om du har lockar, rakt, kort eller långt, kommer det passa bra. Schampot har nämligen en förmåga att skapa volym och textur, vilket väcker liv oavsett hårtyp!

Dessutom är det certifierat av Allergy Certified, vilket innebär att det inte innehåller några skadliga eller allergiframkallande ingredienser. Detta garanterar att inte bara ditt hår mår bra, utan hela du!

BRUNS Schampo Nº05 ses av oss som en all-in-one lösning, och passar verkligen för alla typer av hårbesvär. Det ger inte bara textur och volym till ditt hår, det hanterar också fet hårbotten utan att innehålla några skadliga ingredienser. Trots det dyrare priset löddrar det riktigt bra vilket gör att flaskan håller betydligt längre än billiga schampoflaskor.

Bästa billiga oparfymerade schampot: Neutral “Normal”

En vit flaska med blåa detaljer som innehåller 250 ml oparfymerat schampo tillverkat av märket "Neutral" som heter "shampoo normal"
Passar alla hårtyper
Rekommenderas av Astma- & Allergi-förbundet
Billigt
Skonsamt
Löddrar inte så bra

Neutrals “Normal” schampo fick bra placering i vårt budgetschampo-test, och vi valde att även ta med det i den här topplistan. Det är ett bra alternativ när man söker ett billigt, oparfymerat och skonsamt schampo som passar hela familjen. Användningen av detta schampo innebär inte bara att du får ett rent och friskt hår, men också att hårbotten slipper klia.

En av de mest framträdande fördelarna är dess milda formula. Den är skonsam nog att användas dagligen, men ändå effektivt nog för att rengöra håret ordentligt. Särskilt bra är det för känslig hårbotten som kan bli irriterad av starka eller parfymerade schampo. Dessutom är det fritt från färgämnen och parabener, vilket vi på The Beauty Room verkligen uppskattar!

Värt att tillägga är att Neutral’s “Normal” Schampo rekommenderas av Astma & Allergiförbundet. Detta innebär att det har genomgått noggranna tester och bevisats vara säkert för dem med allergier och astma.

Så där har vi det, Neutral “Normal” Schampo: milt, oparfymerat och passar alla hårtyper! Det enda vi ser som negativt är att det inte löddrar så bra. Det gör att flaskan inte håller särskilt länge, trots den stora storleken på 250ml.

Bäst premiumval: Grazette “Neccin”

En vit liten flaska som innehåller 100 ml parfymfritt schampo tillverkad av märket "Grazette" som heter "Neccin fragrance free"
Skonsamt mot känslig hårbotten
Effektiv rengöring
Bra återfuktning
Ger fin glans
Lite dyrt

Grazette’s Neccin är ett riktigt bra milt och effektivt schampo, speciellt utformat för känslig hårbotten eller tendens till mjäll. Schampot är enligt oss det bästa premiumvalet, och vi gillar det skarpt!

Det första som märks är dess mjuka och skonsamma natur. Tack vare att det är parfymfritt, ger Neccin en behaglig känsla under användning, utan att irritera hårbotten. Trots att det är skonsamt, är det inte mindre effektivt för det. Redan efter första användningen märker man det otroligt rena håret man får!

Det som verkligen utmärker det från de andra på topplistan är dock dess återfuktande egenskaper. Schampot behåller hårstrånas fuktighet, vilket hjälper till att stärka det och resultatet blir en glans i klass med en glansspray.

Värt att tilläga är att Grazette’s Neccin schampo också är veganskt. Det lyfter betyget ännu ett snäpp, vi på The Beauty Room rekommenderar det mycket varmt!

Bästa oparfymerade schampot

Bästa oparfymerade schampot – så väljer du!

Vad den innehåller

Det främsta kriteriet när man ska välja det bästa oparfymerade schampot är att titta på ingredienslistan! Innehållsförteckningen kan ibland vara svår att förstå med alla dess vetenskapliga termer, men det finns några viktiga saker att leta efter. Det främsta är att schampot ska vara fritt från sulfater, parabener och silikoner. Dessa kemikalier kan torka ut håret och huden samt irritera ögonen. Du letar trots allt efter ett oparfymerat schampo av en anledning – troligtvis för att du har känslig hårbotten. Du vill du inte att det har irriterande ingredienser.

pH-värde

En annan viktig sak många glömmer när de ska välja det bästa oparfymerade schampot är dess pH-värde. Håret och hårbotten är naturligt lätt sura för att behålla fukt och friskhet, så det kan vara bra att välja ett schampo med ett pH-värde som är nära hårbottens naturliga pH-värde, vilket ligger på runt 5,5. Detta hjälper behålla en hälsosam balans i hårbotten, vilket undviker torrhet och irritation.

Vad du har för hår

Schampo är inte en “one-size-fits-all” produkt. I själva verket spelar din hårtyp en avgörande roll i vilket schampo du ska välja. Om du har torrt, skadat hår kan du dra nytta av ett oparfymerat schampo med mjukgörande eller reparerande ingredienser, såsom aloe vera eller keratin. Om du har oljigt hår, leta efter ett schampo märkt som “klarande” eller med ingredienser som kan minska oljigheten, till exempel grönt te eller nässla.

Certifieringar

Några oparfymerade schampon kan också ha certifieringar, såsom “cruelty-free“, vilket innebär att de inte har testats på djur, eller “organic”, vilket innebär att de är gjorda av ekologiska ingredienser. Sådana certifieringar är inte nödvändiga, men väger definitivt upp betyget.

Oparfymerat schampo test

Oparfymerat schampo test – så gjordes det

För att göra vårt test av oparfymerade schampon behövde vi först och främst gå igenom några av våra gamla schampotester och se om det fanns några produkter där som kunde platsa. Vi valde ut de som fått bäst betyg.

Sedan började vi gå igenom kunders recensioner, men också en del produktbeskrivningar. Utifrån den information vi läste i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner om alla schampoflaskorna.

Källor