Hårserum bäst i test

Hårserum bäst i test – 3 bästa hårserumen!

Petra Ljunghov

Är du också på jakt efter hårserum bäst i test? Då är detta stället för dig! Nedan går vi igenom de 3 bästa hårserumen baserat på olika behov, funktionalitet och i olika prisklasser. Dessutom har vi satt ihop en köpguide för att underlätta ditt val ytterligare. Så vad väntar du på? Läs om de allra bästa alternativen nedan!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Hårserum bäst i test

Bäst i test: Olaplex No9 hårserum

Olaplex No9 hårserum
Återfuktar
Ger otrolig lyster
Silkeslent resultat!

Det hårserum vi utser till bäst är det här tillverkat av Olaplex! Det här multifunktionella hårserumet ger överlägset bäst resultat. Detta på grund av sina anti-oxidanter som skyddar håret mot slitage. Dessutom är formulan otroligt lätt och appliceras i håret med enkelhet.

Det silikonfira serumet från Olaplex tar verkligen bort frisset redan efter första användningen och lämnar ett silkeslent resultat efter sig. En varm rekommendation från oss på The Beauty Room!

Bästa billiga hårserum: Garnier Fructis Vitamin & Strength

Garnier Fructis hårserum
Bra återfuktning
Billig
Återvunnen plast

Last updated: 2024-04-23 14:03:35

Garnier Fructis är en av de billigaste hårserumen som ändå håller hög kvalitet. Bland annat är flaskan tillverkad av 100% återvunnen plast. Förutom deras miljötänk gillar vi också konsistensen som lätt absorberas av håret och det faktum att den är så lätt att använda.

Vi gillar också att Garnier lagt lite krut på doften. Den doftar lite av apelsin vilket bidrar till en fräsch känsla efter användning.

8-in-1 som står på flaskan står för:

 1. Förstärker
 2. Motverkar frissighet i 48 timmar
 3. Motverkar kluvna hårtoppar
 4. Ger intensiv glans
 5. Återfuktar
 6. Reder ut
 7. Tämjer
 8. Tynger inte ned

Vi gillar även deras veganska formula som än en gång visar på Garniers känsla för miljön. En stor tumme upp från oss på The Beauty Room!

Hos iHerb.com har den ett genomsnittligt betyg på 4.5/5 baserat på 1505 recensioner. Här nämner många att håret andas bra och får bort frisset effektivt.

Bästa leave in hårserum: REF

Ref leave-in serum
Återfuktar bra
Långvarigt resultat
Skyddar mot värme

Det bästa leave-in hårserumet vi testade är den här flaskan från REF stockholm! Det återfuktar otroligt bra, och ger ett resultat som håller i längden. Det lämpar sig bäst för dig som vill återfukta håret samtidigt som du stylar det. REF har fokuserat på precis det – skapa ett stylingserum som återfuktar! Det tycker vi definitivt att de lyckats med.

Bäst hårserum för hårbotten: Kérastase resistance

Kérastase Resistance hårserum
Behöver inte sköljas ur
Skyddar hårbotten
Stimulerar hårväxt

Kerastase har tidigare tagit bra placeringar i vårt test av schampon för lockigt hår och även deras hårserum ger förvånansvärda resultat! Det tar några användningar innan man ser det faktiska resultatet – men det är värt det.

Det stimulerande hårserumet gör inte bara att hårbotten blir återfuktad, den skyddar också hårbotten. Med det här hårserumet får du tunt och spretigt hår att se tjockt och vackert ut igen!

Vanliga frågor

Kan jag använda hårserum varje dag?

Ja, de flesta hårserum är milda nog att användas varje dag. Men det är viktigt att inte överanvända produkten, det kan leda till att håret känns tungt eller oljigt. Följ alltid produktens instruktioner för bäst resultat.

Hur applicerar jag hårserum för bästa resultat?

För att applicera hårserum effektivt, börja med att ta en liten mängd i handflatan. Arbeta det igenom håret, med fokus på mitten till ändarna. Du kan använda det på antingen torrt eller fuktigt hår, beroende på vad som står på etiketten.

Vilka ingredienser ska jag leta efter i ett hårserum?

De bästa hårserumen innehåller ofta argan-, jojoba- eller kokosolja för att återfukta och ge näring till håret. Andra viktiga ingredienser inkluderar vitamin E, keratin och silikoner som hjälper till att skydda håret mot skador och frissighet.

Hur fungerar hårserum?

Ett hårserum är en hårvårdsprodukt som används för att göra håret glänsande, minska frissighet och skydda det från skador. Det kan appliceras på både vått och torrt hår och innehåller ofta silikoner och naturliga oljor för att ge näring åt håret.

Bästa hårserumet

Så väljer du det bästa hårserumet

Att hitta det bästa hårserumet görs genom att bland annat titta på din hårtyp, ingredienslistan, att titta på recensioner, pris kontra kvalitet, att testa innan du köper och att vara konsekvent innan du bildar dig en uppfattning. Nedan är en lista på kriterierna och varför de är viktiga.

Förstå håret och vad det behöver

Det första steget i att välja det bästa hårserumet är att förstå ditt hår och dess specifika behov. Hår kan vara torrt, oljigt, normalt, färgat, eller kanske har du problem med håravfall? Alla hår har sina egna behov!

Hårserum finns i flera sorter, var och en med olika ingredienser som hjälper till att adressera specifika problem. Torrt hår kan dra nytta av ett serum som är återfuktande, medan oljigt hår kan behöva ett serum som hjälper till att balansera talg-produktionen.

Ingredienser att leta efter

Här är några viktiga ingredienser att hålla utkik efter baserat på dina behov:

 • För torrt hår: Leta efter serum som innehåller argan-, jojoba-olja, eller hyaluronsyra. Dessa ingredienser är kända för deras återfuktande egenskaper.
 • För oljigt hår: Titta på serum som har grönt te-extrakt, vitamin B5, eller citronsyra. De kan hjälpa till att reglera oljenivåerna.
 • För färgat hår: Leta efter ett serum med UV-skydd, exempelvis de som innehåller solrosolja.
 • För håravfall: Ett hårserum som innehåller biotin, pepparmyntsolja, eller koffein kan bidra till att stimulera hårväxten.

Kolla recensioner och rekommendationer

Innan du bestämmer dig för att köpa ett hårserum, titta lite på marknaden. Läs lite recensioner och fråga dina vänner eller frisören om deras rekommendationer. På så sätt får du en bättre bild av vad som fungerar och inte.

Pris jämfört med kvalitet

Det är viktigt att komma ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre när det kommer till hårserum. Ibland betalar du mer för märket än för produktens faktiska effektivitet. Leta efter serum som ger bra valuta för pengarna snarare än att fokusera på priset.

Testa innan du köper

Om möjligt, försök att testa serumet innan du köper det. Vi rekommenderar att du exempelvis går in på en Åhlens och ber om att få en tester. I 99 fall av 100 kommer de låta dig testa serumet, och kanske hjälper de till och med dig välja ett bättre alternativ!

Var konsekvent

När du har valt ditt serum, kom ihåg att vara konsekvent. Använd det regelbundet enligt det som står på etiketten för att se bästa möjliga resultat. Det är inte säkert att serumet fungerar optimalt redan efter första användningen, många gånger krävs det några rundor innan det visar sina faktiska egenskaper.

Vilka långtidsresultat får man av att använda hårserum?

Det finns en mängd långsiktiga fördelar med att använda hårserum. Hårserum hjälper till att återfukta och ge näring till håret på djupet, vilket resulterar i ett friskare och naturligt hår. Det skyddar också ditt hår mot skador orsakade av plattången och solen.

Efter flera veckors användning, kan du förvänta dig:

 • En ökning i hårets glans och mjukhet
 • Mindre skadade toppar och mindre håravfall
 • Skydd mot värmeskador
 • Ett starkare och mer elastiskt hår

Vad är skillnaden mellan hårkräm och hårserum?

Både hårkräm och hårserum kan ge liknande resultat efter användning, men de har olika syften och är bäst lämpade för olika hårtyper.

 • Hårserum är har ofta en lättare formula, och är utformade för att ge håret en blank yta, skydda det mot skador och minska frisset. De är bäst för personer med torrt, skadat eller frissigt hår.
 • Hårkräm å andra sidan, är tyngre och används för att ge håret form, textur och volym. De är perfekta för personer med tunt hår eller de som önskar mer stil och struktur.

Vilka misstag ska man undvika när man använder hårserum?

Användning av hårserum kan göra underverk för håret, men det finns några vanliga misstag du bör undvika för att maximera effekten.

 1. Applicera för mycket serum: Mer betyder inte alltid bättre. Användning av för mycket serum kan lämna håret oljigt och tungt. Precis som när man använder för mycket hårolja blir det istället motsatt effekt och du kommer behöva tvätta ur det mer ordentligt.
 2. Applicera serum på torrt hår: Serum är mest effektiva när de appliceras på fuktigt hår eftersom de hjälper till att låsa in fukt. Du har säkert hört talats om detta gällande body lotions, men det gäller även hårvård!
 3. Fel typ av serum: Alla har olika hårtyper, vilket innebär olika behov. Att använda rätt typ av serum för ditt hår kan göra en enorm skillnad på resultaten.
Hårserum test

Så gjordes vårt hårserum test

Vi började vårt hårserum test med att helt enkelt spana in vad som finns där ute. Ganska snabbt hittade vi en handfull modeller som verkade extra omtyckta av allmänheten – de fick det bli!

Vi läste ungefär 100 stycken kundrecensioner och produktbeskrivningar om produkterna vi valt. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla serumen.

För att avsluta testet satte vi upp alla produkterna på topplistan. Där sattes de på respektive plats utifrån dess förmåga, prislapp och effektivitet.

Källor