Scalp scrub bäst i test

Scalp scrub bäst i test – hitta bästa hårbotten-skrubbet!

Petra Ljunghov

Är även du på jakt efter scalp scrub bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln går vi nämligen igenom de allra bästa hårbotten-skrubben beroende på behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide i slutet av artikeln för att göra ditt val ännu lättare!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Scalp scrub bäst i test

1. Maria Åkerberg "intensive"

2. Four Reasons schampo

3. Frank Body caffeinated

Bäst i test

Bäst schampo

Bäst premiumval

Frank Body caffeinated scalp scrub

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Utgått

Maria Åkerberg scalp scrub – bäst i test!

En vit flaska scalp scrub tillverkad av Maria Åkerberg som kallas "intensive"
Mycket effektiv
Tillverkad i Sverige
Naturliga ingredienser

Den här svensktillverkade skrubben som kommer från Maria Åkerberg kniper titeln som scalp scrub bäst i test. Med sin otroligt intensiva förmåga att peela hårbotten ger den fantastiska resultat på alla hårtyper!

Med enkelhet tar den bort fet eller torr beläggning i hårbotten. Den jobbar dessutom aktivt för att få bort kanten som ibland uppstår vid hårfästet efter mjäll.

Formulan bygger på naturliga ingredienser och innehåller bland annat Jojoba-olja för att avlägsna döda hudceller, mjölksyra och kylande pepparmyntsolja. En riktigt bra blandning som leder till riktigt bra resultat!

Bästa scalp scrub schampo: Four Reasons

En grön flaska scalp scrub schampo tillverkad av Four Reasons
Doftar fräscht
Återfuktande
Vegansk

Ett återfuktande scalp scrub schampo som dessutom rengör hårbotten på ett effektivt sätt är det här tillverkat av Four Reasons. Förutom att återfukta hårbotten under användning, får det också bort flagnande hud.

På ingredienslistan hittas mängder ekologiska produkter, bland annat riskorn och mjölksyra. Alla ingredienserna är dessutom veganska!

Pricken över i:et är verkligen att schampot dessutom sprider en fräsch doft bergamott efter användning!

Bäst premiumval: Frank Body caffeinated

En rosa och vit tub med hårbotte-skrubb tillverkad av Frank Body
Glansigt resultat
Främjar hårbottens hälsa
Fettsyror & antioxidanter
Tyvärr hittades inga priser...

Frank Body är kända för sina skrubb-produkter, de har bland annat vunnit vårt handskubb test! Även den här tuben får bort produktrester i hårbotten på ett mycket effektivt sätt. Dessutom lyckas den exfoliera bort döda hudceller.

Resultatet efter användning kan nästan liknas med en glansspray! En hälsosammare och mer naturlig look i håret med fantastisk lyster. Rekommenderas verkligen varmt av oss på The Beauty Room!

Vanliga frågor

Vad är ett “scalp scrub” och vad gör det?

Ett “scalp scrub” är en exfolierande produkt designad för att rensa hårbotten från döda hudceller, olja, smuts och produktrester. Genom att rengöra och främja cellförnyelsen kan det dessutom bidra till att bibehålla en hälsosam hårbotten och motverka håravfall.

Hur ofta ska jag använda hårbotten-skrubb?

Användning av “scalp scrub” varierar beroende på ditt hårs och hårbottnens tillstånd. Generellt sett kan man använda det en gång i veckan. Men om du har känslig hud eller torrt hår kan du behöva begränsa användningen till varannan eller var tredje vecka.

Hur använder jag ett scalp scrub?

Blöt först ditt hår och applicera sedan skrubben i hårbotten. Massera sedan in produkten med cirkulära rörelser i några minuter för att stimulera blodcirkulationen. Skölj slutligen noggrant tills all produkt är borta.

Är det säkert att använda scalp scrub på färgat hår?

Ja, det är säkert att använda scalp scrub på färgat hår, men det är viktigt att välja en produkt som är färgsäker. Användning av hårbotten-skrubb kan faktiskt bidra till att hålla färgat hår friskt genom att avlägsna produktrester och överskott av olja som kan göra färgen matt.

Bästa hårbotten-skrubben

Så väljer du det bästa hårbotten-skrubbet

1. Ingredienser med kraft

När du letar efter den bästa scalp scrubben är det viktigt att titta igenom ingredienslistan. Eftersträva produkter med ingredienser som har faktiska bevisade fördelar för hårbotten. Exempelvis är salicylsyra och tea tree-olja ofta använda på grund av deras rengörande och anti-inflammatoriska egenskaper.

2. Effektivitet

Förutom ingredienslistan, bör du titta på hur bra produkten faktiskt skrubbar hårbotten. Du vill ha en produkt som effektivt tar bort produktrester och smuts utan att vara för grov mot huden. En bra scalp scrub bör ligga på den hårfina gränsen mellan djuprengöring och skonsam behandling.

3. Naturliga och veganska ingredienser

Att vara medveten om vår miljö och hälsa har aldrig varit mer relevant. För de miljömedvetna och veganvänliga konsumenterna där ute, leta efter en scalp scrub som är tillverkad av naturliga och veganska ingredienser. Många märken har numera produkter som är fria från syntetiska kemikalier och inte testade på djur, vilket innebär att du kan hålla hårbotten ren med gott samvete.

4. Resultat

Din hårbotten-skrubb ska såklart ge dig de resultat du önskar, vare sig det är att få bort mjäll, reducera oljighet eller bara ge en uppfriskande ren känsla. Leta efter produkter som har positiva recensioner och som har bevisade fördelar för hårbottens hälsa.

Skrubb för hårbotten bäst i test

  • Bäst skrubb för hårbotten: Maria Åkerberg scalp scrub
  • Nr 2: Four Reasons scalp scrub schampo
  • Nr 3: Frank Body caffeinated scalp scrub
Scalp scrub test

Så gjordes vårt scalp scrub test

För att påbörja vårt scalp scrub test började vi med att titta på vad marknaden hade att erbjuda. Ganska snabbt hittade vi några modeller som fått bra recensioner och läste därför på mer ingående om de. Med hjälp av produkternas beskrivningar och recensioner hade vi bildat oss en bra bild om hur de fungerade i verkligheten. Utifrån den informationen vi hade läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla hårbotten-skrubb.

Källor