Tonad dagkräm bäst i test

Tonad dagkräm bäst i test – hitta bästa tonade dagkrämen!

Matilda Niklasson

Är du också på jakt efter tonad dagkräm bäst i test? Vilken tur att du hittat denna artikel! Nedan går vi igenom den allra bästa tonade dagkrämen. Dessutom har vi satt ihop en köpguide för att underlätta ditt val lite ytterligare som du hittar i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Tonad dagkräm bäst i test

1. Dr. Hauschka tinted day cream

2. Rimmel "kind & free"

3. Estelle & thild liquid illuminator

Bäst i test

Bästa billiga

Mest mångsidig

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Dr. Hauschka tonad dagkräm – bäst i test!

En vit tub med tonad dagkräm tillverkad av Dr. Hauschka
Mycket krämig
Skyddande
Passar även mogen hy

Den tub vi tycker förtjänar titeln som tonad dagkräm bäst i test är definitivt Dr. Hauschka’s! Den har en otroligt fin formula som är riktigt krämig. Dessutom innehåller den naturliga oljor från mandel och avokado som återfuktar huden.

Samtidigt skapar den en lätt tonande nyans på huden, som ser naturlig, men ändå förändrad ut. Passar mogen hy och är speciellt utvecklad för att kunna passa alla olika hudtyper. Stor tumme upp!

Bästa billiga: Rimmel “Kind & Free”

En blå tub med en tonad dagkräm tillverkad av Rimmel som kallas "Kind & Free"
Fjäderlätt
Doftfri
100% veganska ingredienser

Den här billiga tonade dagkrämen är fri från doft och tillverkad på 100% veganska ingredienser! Den känns väldigt lätt mot huden och agerar nästan lite utjämnande. Resultatet blir en lätt glow som ser naturligt ut, oavsett underliggande hudton.

Trots den låga prislappen ger den både bra återfuktning och en bra lyster – vad mer kan man önska sig?

Mest mångsidiga: Estelle & Thild “Liquid illuminator”

En ljusrosa tub med tinted ansiktskräm från estelle & thild
Bra pigmentering
Mångsidig
Fantastisk lyster

Last updated: 2024-04-23 15:02:36

Den här mångsidiga tuben har verkligen växt i popularitet på senare dagar. Egentligen räknas det som en highlighter, men vi tycker den har precis alla egenskaper man vill ha från en tonad dagkräm, så den får vara med på topplistan ändå!

Efter sig lämnar den en otroligt vacker lyster med precis rätt mängd glimmer. Den ger en återfuktad hy i ansiktet och en fin lyster från sitt pärlemorskimrande pigment. Rekommenderas varmt för dig som har en extra hundralapp!

Vanliga frågor

Vad är tonad dagkräm?

Tonad dagkräm är en skönhetsprodukt som kombinerar de fuktgivande egenskaperna hos en dagkräm med en lätt pigmentering för att jämna ut hudtonen, dölja mindre skavanker och ge huden en fräsch lyster.

Är tonad dagkräm bra för alla hudtyper?

Tonad dagkräm kan användas på alla hudtyper, men det är viktigt att välja en produkt som är lämpad för just din hudtyp. Om du har fet hud, är det bäst att välja en en oljefri variant. Om du å andra sidan har torr hud, välj en dagkräm med extra fuktgivande ingredienser.

Kan man använda tonad dagkräm varje dag?

Ja, du kan använda tonad dagkräm varje dag. Det ger en lätt täckning och återfuktar, vilket gör det till ett bra alternativ för daglig användning. Kom ihåg att det är viktigt att rengöra huden grundligt på kvällen för att ta bort resterna, och motverka att porerna täpps till.

Bästa tonade dagkrämen

Så hittar du den bästa tonade dagkrämen

Toning

Det första steget när du väljer en tonad dagkräm är att identifiera vilken toning som passar bäst för din hud. En bra tonad dagkräm bör ge en naturlig finish och jämna ut huden utan att den blir för mörk eller ljus.

Tänk på följande:

 • Hudton: Försök matcha dagkrämen till din naturliga hudton. En bra dagkräm ska smälta in i huden och ge en subtil färgförstärkning. Det ska inte synas att du använt en tonad dagkräm!
 • Säsong: Din hudton kan ändras beroende på solbrännan såklart. Välj därför en lättare ton för vintermånaderna och en mörkare för sommaren.
 • Finish: Vissa dagkrämer ger en matt finish medan andra ger en look som nästan påminner om en body glow. Du väljer såklart den som passar dig bäst!

Återfuktning

En bra tonad dagkräm ska inte bara förbättra din hudton, men också återfukta den. Återfuktning är absolut nödvändigt för en hälsosam, strålande hud i det långa loppet.

Viktiga aspekter att överväga här är:

 • Hudtyp: Har du torr, känslig, fet eller kombinerad hud? Välj en produkt som är speciellt framtagen för just din hudtyp.
 • Återfuktande ingredienser: Letar du efter ingredienser som hyaluronsyra, glycerin eller ceramider. Alla dessa hjälper till att låsa in fukten i huden och de blir därför mer effektiva på att återfukta.
 • SPF: En dagkräm med solskyddsfaktor (SPF) är ett plus, eftersom den skyddar din hud från skadliga UV-strålar. Speciellt viktigt för dig som ska använda krämen på sommaren!

Ingredienser

Ingredienser är kärnan i valet av dagkräm, så det är viktigt att veta vad de är och gör. Här är några att hålla ett öga öppet för;

 • Naturbaserade ingredienser: Naturliga ingredienser som aloe vera, grönt te eller rosenolja kan ge fördelar såsom att lugna inflammationer eller bekämpa ålderstecken. Dessa är definitivt att föredra!
 • Inga skadliga tillsatser: Undvik produkter som innehåller parabener, sulfater och artificiella färgämnen. Dessa kan vara skadliga för både huden och miljön.
 • Antioxidanter: Ingredienser som C-vitamin, E-vitamin och niacinamid hjälper till att skydda huden mot skadliga fria radikaler.

Tonad dagkräm bäst i test

 • Bästa tonade dagkrämen: Dr. Hauschka tinted day cream
 • Nr 2: Rimmel “Kind & Free”
 • Nr 3: estelle & thild “Liquid illuminator”

Till topplistan!

Tonad dagkräm test

Tonad dagkräm test – så gjorde vi

Vi skrev våra recensioner om krämerna utifrån det vi läst i produktbeskrivningar och -recensioner. Vi försökte få med både produkternas bra och dåliga sidor här.

Källor