YSL Black Opium parfym recension

YSL Black Opium parfym recension – alla i serien!

Matilda Niklasson

Letar du efter recensioner på YSL’s Black Opium parfymserie? Då är detta helt enkelt artikeln för dig! Nedan hittar du recensioner på alla 10 parfymer som YSL släppt i sin black opium serie.

Yves Saint Laurent har släppt en serie på 10 parfymer, alla med sin alldeles egna doft som verkligen har blivit populära. Vissa av de har till och med blivit bästsäljare hos parfymaffärer. Serien kännetecknas av dess kaffetoner, blandat med vanilj och en del undertoner av blommor (som påminner om Viktor & rolf’s flowerbomb). Serien kompletterar verkligen varandra, och du kan hitta något som passar dig. Vi tänkte därför gå igenom hur de doftar och vad vi tycker om var och en.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

YSL Black Opium Eau de Parfum

YSL Black Opium Eau de Parfum
YSL Black Opium Eau de Parfum

Den bästsäljande i serien är förstås deras eau de parfum. Vi skulle beskriva den som en sexig men vardaglig och “ung” doft. Den är lite som vanilj, kaffe och patchouli blandat. Lite som en vaniljkaffe med blomster-undertoner.

Starka toner av mandel och apelsin kommer fram när den torkar in lite. Det ger parfymen ett djup och parfymen ändras över tid.

YSL Black Opium Eau de Toilette

YSL Black Opium Eau de Toilette
YSL Black Opium Eau de Toilette

En fräschare version av originalet är eau de toiletten. Den har inte alls samma sötma från vanilj som originalet. Det söta är utbytt mot söta päron, mandariner och svarta vinbär. Detta gör att den upplevs mer fruktig till en början. Efter att man känt de fruktiga tonerna kommer det blommiga från originalet fram.

Den välkända kaffedoften som originalet har kommer fram, men är inte lika övertagande. Tyvärr håller den inte lika länge som originalet, men det är förväntat av en eau de toilette såklart.

Last updated: 2024-04-23 18:19:25

Black Opium floral shock

Black Opium floral shock
Black Opium floral shock

Detta är en av de minst populära i serien, och tillverkas därför inte längre. Men det är en riktig kvällsparfym! I centrum står toner av apelsinen från originalet. Här har de valt att ta bort vaniljen, så den är inte alls lika söt som de andra. Istället slås man av varma toner av fräschör och fruktighet. Allt detta höjs upp en aning med den otroligt fräscha pärondoften.

Last updated: 2024-04-23 18:19:26

Black Opium Neon

Black Opium Neon
Black Opium Neon

Den snyggaste flaskan i serien enligt oss är Neon-varianten. Detta är faktiskt en av deras nya varianter i kollektionen. Den här fokuserar på fruktiga toner, trots att den håller ganska stora delar av originalet. Den har toner av drakfrukt, citrus och apelsin som verkligen skiner igenom direkt efter applikation. Det gör Black Opium Neon den somriga doften med mycket fräschör. Vi tycker detta är det roligaste alternativet, och som sagt, bara älskar flaskan!

Last updated: 2024-04-23 18:19:27

Black Opium Intense

Black Opium Intense
Black Opium Intense

Med ett namn som “Intense” bara antar man ju att den kommer vara lite annorlunda, vilket den faktiskt är också! Huvudtonen i den här varianten är faktiskt absinthe! Den har såklart de originella kaffe- och blomster-toner som originalet, men absinthen tar definitivt över. En riktigt rolig och lite ovanlig parfym som passar bra vid sena utekvällar.

Last updated: 2024-04-23 18:19:28

För en ännu mer mystisk doft kan vi varmt rekommendera Mugler Alien istället

Black Opium Nuit Blanche

Black Opium Nuit Blanche
Black Opium Nuit Blanche

Black Opium Nuit Blanche är den sötaste i kollektionen med hästlängder. Här kommer också en mjölkig kaffedoft, trots att man också känner av vanilj och karamell. Den påminner lite om en dyr latte med grädde på ett fik. Om du tycker om andra karamell-parfymer såsom Prada Candy kan vi verkligen rekommendera denna. Tyvärr har de slutat producera den, så se till att slå till innan det är för sent!

Black Opium Illicit Green

Black Opium Illicit Green
Black Opium Illicit Green

YSL Black Opium Illicit Green håller den originella kaffedoften men kommer med en adderad varm och fruktig underton. Vi tycker också den har lite gröna toner, som såklart uppskattas.

Enligt oss är faktiskt Black Opium Illicit Green väldigt lik originalet. Samma långt ihållande doft och väldigt lik originalet i doften.

Här skiner verkligen vaniljen, kaffet, apelsinen, jasminen och päronet! Den enda egentliga skillnaden från originalet är en underton av fikonlöv.

Black Opium Le Parfum

Black Opium Le Parfum
Black Opium Le Parfum

Black Opium Le Parfum är den senaste additionen i serien och den släpptes så sent som 2023! Det är nu den mest intensiva tolkningen i serien, och vi gillar det verkligen.

Den har verkligen mörka svarta kaffetoner som originalet, men dras upp av blomster och vanilj. Man kan säga att detta är en mer märkbar variant av originalet. Enligt oss är det den sexigaste parfymen i serien!

Black Opium Extreme

Black Opium Extreme
Black Opium Extreme

En av de senare modellerna i Black Opium-serien är “Extreme”. Det är egentligen precis som det låter, en starkare version av originalet. Här skiner kaffet verkligen ordentligt, och med en addition av kakao. Kakaon gör den varmare överlag, men får också kaffet att dofta ännu starkare. Vaniljen och patchoulin är även de starkare än i originalet, en extrem tolkning helt enkelt!

Hur skrev vi våra recensioner?

Vi var först på en parfym-affär för att dofta på hela serien. Vi tänkte att det var ett mer kostnadseffektivt sätt att testa de jämfört med att beställa hem hela serien. Sedan tog vi helt enkelt bara lite anteckningar om var och en för att skriva recensionerna. Vi gjorde också lite research om själva serien i sig och varför den är så pass populär.

Letar du efter billigare parfymer? Läs vår recension av Zlatans damparfymer!

*Header-bilden i denna artikel är tagen härifrån!