Höstens hetaste hudvårdstrender

Höstens hetaste hudvårdstrender, rankade!

Mikaela Höstfors

Hudvårdens trender går upp och ner, ständigt förändrande, och det är svårt att hänga med. Därför ska vi idag ranka de allra hetaste hudvårdstrenderna just nu. Dessa är trenderna som dominerar hudvårdsrutinen i höst!

Hudvårdstrenderna – rankade!

Vi har gjort en del observationer om hur hudvårdsmarknaden förändrats nu inför hösten och kan verkligen säga att den rör sig i rätt riktning. Transparenta ingredienslistor, miljötänkande förpackningar, och snigelslem blir allt mer poppis i takt med att konsumenterna efterfrågar det mer nu än någonsin!

En brun flaska med handtvål från märket Grums

@deedindustries på Instagram

1. Transparenta ingredienser

Vi har definitivt sett en ökad efterfrågan på produkter med tydliga och enkla ingredienslistor. Äntligen! Konsumenterna verkar bli mer och mer intresserade av vad som faktiskt finns i hudvårdsprodukterna, och så hoppas vi det förblir (och tror för den delen). Märken som erbjuder fullständig transparens såsom The Ordinary eller Everist växer sig allt mer populära och vi älskar det! Det är riktigt spännande att se att termerna “inga dolda ingredienser” på hyllorna.

Hudvårdsprodukter på ett täcke

@summertimeglows på Instagram

2. “Skinimalism”

Ett koncept som vi stött på mer och mer nu under hösten är så kallad “skinimalism”. Det är precis som namnet får det att låta som; när hudvård möter minimalism. Detta passar ihop lite med de transparenta ingredienslistorna, och att konsumenter blir mer och mer medvetna om vad som läggs på huden. Hudvårdsrutinen ska inte vara svår, och man vill hellre ha färre produkter i varukorgen än fler. En trend vi på thebeautyroom.se verkligen kan stå bakom!

Det har till och med ploppat upp ett innovativt hudvårdsmärke som endast erbjuder 6 produkter (MDH skin) som fokuserar på en enkel och kraftfull hudvårdsrutin utan en massa komplicerade produkter.

Flera produkter med snigelslem som ingrediens

@m_hskincare på Instagram

3. Snigelslem

Koreansk hudvård fortsätter växa i popularitet och vi ser det mer och mer på hyllorna nu under hösten. Det går verkligen inte att ducka snigelkrämerna längre, men vi klagar inte! Från början var det en hemlighet i många K-beauty produkter, men nu har västvärlden tagit efter.

“…Dock tyder tidiga studier på att snigelslem kan hjälpa till med återfuktning, reparation, cellomsättning…”

översatt text skriven av Laura Dorwart på Health.com
4 hudvårdsprodukter som ligger snyggt

@dancerinn på Instagram

4. Miljövänliga förpackningar

Det överraskar mig efter så många års snack från diverse tillverkare om att ha miljövänliga förpackningar. Det har ständigt varit en debatt känns det som, men nu äntligen känns det som att de allra flesta hudvårds-brands där ute börjat ta det på allvar! Man ser fler och fler förpackningar i kartong, och man undviker onödig plast när man skickar ut beställningar.

Nu hittar man texter som “zero waste”, “återvunnet material” och “biologiskt nedbrytbar” på nästan alla etiketter där ute – och vi älskar det!

Höstens hudvårdstrender – en summering

Fokus verkar ligga i medvetna konsumenter hösten 2023. Bra förpackningar med miljö i åtanke, minimalistiska ingredienslistor och såklart, koreansk hudvård. Hösten ser faktiskt ljus ut, eller ja, åtminstone när det kommer till hudvårdstillverkarna. The Ordinary, Isla Beauty och Tata Harper verkar bli vinnarna i höst i och med att de verkligen fokuserar på transparenta ingredienser.

Header-bilden i den här artikeln är tagen av Karolina Grabowska