Yves Rocher mascara bäst i test

Yves Rocher mascara bäst i test – De 3 bästa!

Susanne Blomsterqvist

Yves Rocher är kända för sina mascaror med naturliga ingredienser, vårdande egenskaper och fantastiska volym. I denna artikel går vi igenom de 3 bästa mascarorna från Yves Rocher och jämför deras volym, borstar, långvarighet och ingredienser. Vi ger också svaret på vilken Yves Rocher mascara som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Yves Rocher mascara bäst i test

Bäst i test: Yves Rocher Intense Metamorphose

Yves Rocher Intense Metamorphose mascara
Intensiv volym
Bra borste
85% naturliga ingredienser
Passar känsliga ögon
Recensioner tycker att den är kladdig
Tyvärr hittades inga priser...

Den bästa Yves Rocher mascaran är deras “Intense Metamorphose” som ger ett intesivt resultat som håller i upp till 24 timmar. Det är deras mest volymgivande mascara, och resultatet blir en vacker böjning och något förlängda fransar. Fiberborsten är speciellt utformad för att inte fastna i fransarna och de långa fransarna på borsthuvudet gör att man inte behöver applicera mer än ett lager.

Det vi gillar mest med Yves Rochers mest populära mascara “Intense Metamorphose” är att den innehåller 85% naturliga ingredienser. Ricinolja och blåklintsvatten har bland annat använts, vilket gör det till en vårdande mascara.

Resultatet blir lyxig volym, och “Intense” i produktnamnet är likt verkligheten. Den ger en intensiv look på fransarna och de känns både längre och mer ifyllda.

Några recensioner på Yves Rochers egna hemsida tycker att den kladdar och är svår att applicera.

Bäst för långa fransar: Yves Rocher ‘Longueur’

Yves Rocher Longueur volymmascara
Ordentlig volym
Spetsig borste
Prisvärd
Förlänger fransarna
Torkar snabbt
Tyvärr hittades inga priser...

Yves Rocher’s “Longueur” mascara är den vi tycker förlänger fransarna allra bäst. Den har ett genomsnittligt betyg på Yves Rocher’s egna hemsida på 4.5/5 vilket är riktigt högt. Här nämner recensenter bland annat att den fungerar bra på känsliga ögon och att den är smidig att applicera.

Vi gillar i synnerhet borsten, som är koniskt formad. Det gör att man lättare kommer åt längst in mot ögonvrån – utan att det kladdar!

Denna har till skillnad från testvinnaren endast 83% naturliga ingredienser (testvinnaren har 85%), men det är fortfarande en väldigt hög siffra. Även denna har blåklintsvatten och ricinolja för att vårda fransarna. Samtliga ingredienser på listan är veganska, vilket ger den ännu en tumme upp från oss på The Beauty Room.

Det vi ser som negativt med den är dock att den kan kräva flera lager för att uppnå rätt volym.

Bäst för böjda fransar: Yves Rocher ‘Courbe’

Yves Rocher Courbe mascara
Böjer fransarna vackert
Konformad borste
85% naturliga ingredienser
Passar känsliga ögon
Recensioner nämner att den klumpar
Tyvärr hittades inga priser...

Vi gillar även deras “Courbe” mascara, vilket är den som riktar sig mot att böja fransarna. Borsthuvudet är något böjt, men mycket flexibelt vilket gör att resultat blir just böjt. Borsten i sig separerar fransarna ordentligt och glider bra.

Vi gillar att den till skillnad från en fibermascara inte flagnar eller ramlar av under dagen. Men det kommer också med den negativa aspekten att den är lite knepig att ta bort.

Även den här 85% naturliga ingredienser vilket gör den lämplig för känsliga ögon. Ingredienslistan förvånar oss lite, här hittas bivax, vilket kanske är anledningen till att fransarna håller sin böjda form.

Bästa Yves Rocher mascaran

Hur väljer man den bästa mascaran från Yves Rocher?

Det är svårt att veta vilken som är den bästa mascaran från Yves Rocher, den ena modellen kanske fungerar jättebra för din kompis, medan den inte alls ger bra resultat på dig. Vi har listat de viktigaste kriterierna för att välja Yves Rocher mascara nedan, dessa inkluderar volym, borsten, långvarighet, utan kladd och skonsamhet.

  • Volym: eftersom Yves Rocher är kända för sina volymmascaror är det därför den viktigaste kriterien. Se till att mascaran ger ett intensivt resultat utan att den klumpar ihop fransarna.
  • Borste: Yves Rocher har olika borstar på alla sina mascaror. Titta på borsten och välj helt enkelt modell utifrån den borste du tycker om bäst. De har bland annat breda, tjocka och tighta borstar.
  • Långvarighet: en mascara ska hålla hela dagen, alltså borde den vara märkt med “minst 24 timmar” på förpackningen.
  • Utan kladd: se till att borsten passar bra nog för dina fransar att den inte kladdar ut mascaran allt för mycket.
  • Skonsamhet: formulan borde vara gjord av naturliga pigment och även innehålla naturliga ingredienser för att vara skonsam mot känsliga ögon.
Yves Rocher mascara test

Hur gjorde vi vårt Yves Rocher mascara test?

För att utföra vårt Yves Rocher mascara test behövde vi först och främst titta på vilka mascaror de hade. De har nämligen inte särskilt många, varav de flesta är i samma “serie” – volymmascaror. Nåväl, vi valde att ta med de 3 med högst betyg och läste på närmre om de med hjälp av kunders omdömen och Yves Rochers egna beskrivningar av de. Utifrån det vi läste skrev vi helt enkelt våra egna recensioner.

Källor